26 april 2015
10:00

Öja FF Blå

Referat: Gislövs IF - Öja FF Blå

Idag var det dags för match nr två i P13-serien Sydvästra C5. Vi hade masat oss upp i ottan och var trots den arla morgonstunden laddade för match. Denna gång på okänd terräng: Gislövs IP utanför Trelleborg. Killarna var endast tolv till antalet då vårt andra lag i P13-serierna hade derbymatch samtidigt samt spelarfrånvaro pga semestrar och sjukdomar. Det skulle krävas ett monstruöst arbete av våra grabbar för att orka stå emot våra motståndare. Detta Gislövs IF som dessutom ställde upp med ett par killar födda 2001.

Matchen kom igång och vi blev till en början lite tillbakatryckta av hemmalaget. Detta var den första 11-mannamatchen för vårt lag och ytorna kändes oändliga för laget att täcka upp. En utmaning sannerligen! Gislöv fick några hörnor samt ett otäckt skott som vållade en del huvudbry för oss. Men ju längre vi spelade av första halvlek desto mer fick vi i Öja FF Blå att säga till om. Vårt mittfält fick tag på bollen och började använda lugnande passningar i sidled istället för att varje gång attackera framåt. Det egna konstruktiva spelet växte fram och i och med Fabians "nära-friläge" och Theos tunga distansskott var vi med på allvar. Publiken kunde heller inte klaga på orättvisa när det var vi som spräckte målnollan i matchen. Ett fint upprullningsanfall från höger till vänster via många Öjafötter innan Valdemar fick ladda den glödheta bössan (två kassar senaste matchen!) och 1-0 ledning till oss var ett faktum. Ett fint fotbollsmål! Vi fick dock inte äran att leda matchen i paus då Gislöv via en snygg stickare på djupet och ett säkert avslut kunde kvittera matchen till 1-1, vilket höll sig halvleken ut.

I paus fokuserade vi på att justera vissa positioner och återigen poängtera för killarna att spela "11-mannamässigt" och anfalla med bredd, kvalitet och idérikedom. Matchen stod och vägde en bit in på andra halvlek med mycket ställningskrig, fåtalet målchanser i båda riktningar samt väldigt många oslipade glidtacklingar från hemmaspelarna. Anders, Håkan och jag kände att det var time att förändra matchbilden med sista kvarten kvar att spela. Upp med Casper Jeppsson Wall på topp och ner med Liam på vänsterbacken samt inflyttning av Axel som mittback. Via denna justering kände vi att vi kunde hota mer i offensiven samt täta till backlinjen för de snabba omställningarna som hemmalaget hela tiden hotade oss med.

Det som skulle avgöra matchen var till slut "Maltes mackor". Smygreklam på Öjas hemsida? Längtan efter en saftig baguette hos referatförfattaren? Nej, men läckra framspelningar x3 till frilöpande Öjakillar signerat Malte Mattisson! De båda första frispelningarna resulterade i mål där 2-1 kom efter friläge och därefter retur i mål av Casper. Härligt och påpassligt gjort! Ett fåtal minuter senare var det återigen Maltes suveräna passning som nådde en friställd Casper som läckert slog bollen runt målvakten och därefter rullade bollen i mål. 3-1, mycket bra gjort! Målskörden kunde förändrats en stund senare när vi återigen hade ett 100%-läge men då var målvakten på hugget. Gislövs sista chans var en indirekt frispark som mycket bra stressades bort av vårt samlade försvar.

Matchen slutade 3-1 till oss och killarna var jublande glada efter sin fina prestation. Det gjorde de rätt i - riktigt bra utfört pojkar!

Nu fortsätter vi med två träningar i veckan. Vi ses på måndag och onsdag!